Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-09@06:43:13 GMT

هشدار هواشناسی به مزارع دشت‌های آبخیز کاشان

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۴۹۱۳۱

هشدار هواشناسی به مزارع دشت‌های آبخیز کاشان

بارش‌های اخیر در ۴۸ ساعت اخیر در کاشان کم‌سابقه بوده و موجب شده است تا تهدیدی برای مزارع دشت‌های پست و آبخیز ایجاد شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛با بارندگی‌های اخیر و بر اساس هشدارهای هواشناسی این بارش‌ها به‌صورت رگبار، تگرگ و یا برف به‌ویژه در مناطق کوهستانی پیش‌بینی شده است.

بارش‌های دو روز اخیر در کاشان موجب شده است تا مدیریت بحران این شهرستان تمهیدات لازم برای بروز هرگونه اتفاقات را پیش‌بینی کند و تمامی ارگان‌ها و نهادهای مربوطه به حالت آماده‌باش درآمدند و اقدامات پیشگیرانه را انجام دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عباس ارغوانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم ضمن اشاره به سیستم بارشی که کاشان و آران و بیدگل را تحت تأثیر قرار داده است اظهار داشت: با توجه به شرایط زمانی این سامانه باعث شده است منطقه کاشان را تحت تأثیر قرار دهد و از امروز تا اواسط روز شنبه بارش‌ها تشدید می‌شود و موجب ایجاد روان‌آب و آبگرفتگی معابر می‌شود و پدیده تگرگ و صاعقه نیز دور از انتظار نیست.

وی با بیان اینکه بارش‌های در 48 گذشته در منطقه کاشان کم‌سابقه بوده است، افزود: نواحی به‌صورت میانگین 35 میلی‌متر بارندگی داشتند در حالی که کاشان از میانگین نواحی نیز بیشتر بارندگی داشته است و این بارش‌ها به‌سمت مناطق پست و آبخیز رفته و ممکن است دشت‌های کشاورزی را دچار خسارت کند.

رئیس اداره هواشناسی کاشان ضمن اشاره به مدیریت مناسب ایجادشده و حداقلی خسارت‌ها ابراز داشت: تمامی مسئولان تمام تلاش خود را به‌کار گرفتند تا خسارات ناشی از حوادث طبیعی و غیرمترقبه به حداقل کاهش پیدا کند و در این مسیر از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنند.

محمد فرجی نبز در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه اداره راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کاشان از 25 اسفند سال 98 در سطح جاده‌های منطقه در قالب اکیپ‌های گشت مشغول به خدمت‌رسانی هستند اظهار داشت:  65 گشت در محورها مشغول به انجام وظیفه هستند و بیشترین بارندگی را نیز در روزهای ابتدایی ماه در محور قهرود کامو جوشقان تا میمه و در محور کاشان ورگان از برزک تا سه‌راهی موته داشتیم.

رئیس اداره راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای کاشان با اعلام اینکه در روزهای اخیر نیز گشت‌های اداره راهداری تمامی راه‌های مواصلاتی را مورد پایش قرار می‌دهند، اضافه کرد: گشت‌های این اداره نیز به‌صورت پیوسته محورهای مواصلاتی را زیر نظر دارند و اقدامات لازم را برای عدم بسته شدن مسیرها انجام می‌دهند.

انتهای پیام/ا

منبع: دانا

کلیدواژه: بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۴۹۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیر گروه خشکسالی و تغییر اقلیم : بارندگی‌ های شدید چند سال اخیر ناشی از تغییر اقلیم است / باید منتظر سیل ها و خشکسالی های بیشتری باشیم

مدیر گروه خشکسالی و تغییر اقلیم پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری با بیان اینکه تغییر اقلیم باعث می‌شود که رخداد پدیده‌های حدی و شدید بیشتر و فراوانی وقوع آن‌ها نیز افزایش یابد، گفت: «باید انتظار رخدادهای دیگری از جمله سرمازدگی، گرمازدگی، گردوغبار، خشکسالی و حتی سیل‌های بیشتر از گذشته را داشته باشیم.»
 
به گزارش ایسنا؛ مهران زند با بیان اینکه سیل اخیر را از دو بعد هواشناسی و هیدرولوژیکی می‌توان مورد بررسی قرار داد، گفت: سیل‌های اخیر خصوصا سامانه بارشی که ۲۷ و ۲۸ فروردین امسال در مناطق جنوب و جنوب شرق کشور و منطقه تنگه هرمز رخ داد استان‌هان سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، فارس و بوشهر را به شدت درگیر کرد.
 
وی افزود: بارش‌های اخیر رقم‌هایی را در میزان بارندگی جابه‌جا کرد؛ به طوری که در ۲۴ ایستگاه هواشناسی بارش بیش از ۱۰۰ میلی‌متر ثبت شد که در ۵۰ سال اخیر بی سابقه بوده است.
 
بارندگی‌های شدید چندسال اخیر ناشی از تغییر اقلیم است
 
مدیر گروه خشکسالی و تغییر اقلیم پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری تصریح کرد: بارش‌های سنگین و به طور کل سوانح طبیعی با شدت بالا، دوره برگشت طولانی‌تری دارند این میزان بارندگی‌های شدیدی که در چندسال اخیر در کشور رخ داده، ناشی از تغییرات اقلیمی و تبعات آن است.
 
گرمایش در خاورمیانه بیشتر بوده است
 
وی با تاکید بر اینکه اینگونه بارش‌ها را می‌توان به تغییر اقلیم نسبت داد، افزود: تغییر اقلیم باعث می‌شود که رخداد پدیده‌های حدی و شدید بیشتر و فراوانی وقوع آن‌ها نیز افزایش یابد. نشانه‌­های گرمایش جهانی و وقوع تغییر اقلیم را می‌توان در نقاط مختلف کشور مشاهده کرد. یکی از نشانه­­‌های مهم گرم‌تر شدن کشور است. میانگین گرمایش جهانی ۱.۱ درجه و در غرب آسیا ۲ درجه سانتیگراد برآورد شده است. در خاورمیانه گرمایش بیشتر بوده و تبعات آن هم بیشتر است. وقتی دما بالا می‌رود، ظرفیت نگهداشت رطوبت هوا بیشتر می‌شود، در نتیجه تبخیر بالا می‌رود و حجم بیشتری رطوبت را خواهیم داشت که به دنبال آن بارندگی‌های سیل آسا بیشتر می‌شود.
 
یک درجه افزایش دما می‌توان ۷درصد رطوبت را بیشتر کند
 
زند با اشاره به اینکه به لحاظ هیدرولوژیکی یک درجه افزایش دما می‌تواند حدود هفت درصد باعث افزایش ظرفیت نگهداشت رطوبت هوا شود، گفت: به طور کلی الگوی‌های زمانی و مکانی بارندگی‌ها در جهان و ایران تغییر کرده و پیش بینی بارش‌ها سخت‌تر شده است. توزیع فصلی بارش مناطق مختلف کشور تغییر کرده و در سال آبی جاری نیز این تغییرات با شدت بیشتری رخ داده؛ به گونه‌­ای که پاییز و زمستان در غالب نواحی کشور با کم بارشی شدید مواجه بودیم و در بهار در نواحی زیادی از کشور با بارش‌­های بسیار فراتر از معمول مواجه شدیم. اینکه بگوییم مداخلات انسانی در این بخش موثر بوده و ابر‌ها در کشور‌های دیگر بارور شده‌اند، منتفی است.
 
بارش اخیر ارتباطی به بارورسازی ابر‌ها ندارد
 
مدیرگروه خشکسالی و تغییر اقلیم پژوهشکده حفاظت خاک وآبخیزداری همچنین عنوان کرد: امکان بارورسازی ابر‌ها وجود دارد، ولی به شدت محدود و منطقه‌ای است و نمی‌تواند چند استان و کشور‌های دیگر را درگیر کند.
 
این کارشناس آبخیزداری در ادامه گفت: اینکه بگوییم بارورسازی ابر‌ها در امارات باعث بروز چنین سیلی شده، اشتباه است. نقشه‌ها نیز همین را نشان می‌دهند که یک سیستم قوی در عربستان شکل گرفته، بر روی دریای عرب تقویت شده و بارش‌­های شدید و فراتر از معمول رخ داده است. ما باید انتظار رخداد‌های دیگری از جمله سرمازدگی، گرما زدگی، گرد و غبار، خشکسالی و حتی سیل‌های بیشتر از گذشته را داشته باشیم.
 
اینکه بگوییم بارورسازی ابر‌ها در امارات باعث بروز چنین سیلی شده، اشتباه است. نقشه‌ها نیز همین را نشان می‌دهند که یک سیستم قوی در عربستان شکل گرفته، بر روی دریای عرب تقویت شده و بارش‌­های شدید و فراتر از معمول رخ داده است. ما باید انتظار رخداد‌های دیگری از جمله سرمازدگی، گرما زدگی، گرد و غبار، خشکسالی و حتی سیل‌های بیشتر از گذشته را داشته باشیم. به گفته وی در حالی که درگیر سیل در جنوب شرق و جنوب کشور هستیم، در استان­‌های قزوین، تهران، سمنان، خراسان رضوی، فارس و ۲۰ استان دیگر خشکسالی رخ داده و میزان بارندگی نسبت به بلند مدت کاهشی بوده که وقوع این پدیده‌های حدی می‌تواند از نتایج تغییر اقلیم باشد.
 
عضو هیات علمی پژوهشکده آبخیزداری با اشاره به اینکه باید در مناطق مختلف آمادگی حاصل کنیم، گفت: نمی‌توانیم از وقوع پدیده­‌های حدی جوی از جمله این بارندگی‌­ها شدید جلوگیری کنیم، بلکه باید مواجهه هوشمند با این پدیده‌ها داشته باشیم تا خسارت کمتری وارد شود.
 
اعتبارات آبخیزداری در کشور کافی نیست
 
وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش در پاسخ به اینکه گفته می‌شود تنها ۲۴ درصد از اراضی مستعد آبخیزداری در کشور تحت عملیات آبخیزداری قرار گرفته‌اند و چرا با وجود اهمیت آبخیزداری برای کشور عدد کمی محقق شده، گفت:اعتبارات آبخیزداری کافی نیست و نمی‌توان در یک بازه زمانی چندساله افزایش قابل توجهی در این مقدار داد. زیرا منابعی که به این بخش تزریق می‌شود پاسخگوی گستردگی عملیات نیست و از طرفی به منابع دولتی وابسته هستیم.
  
زند با بیان اینکه از بسیاری از سازه­‌های بومی مانند هوشاب و هوتک که توسط مردم محلی احداث می‌شد غافل شده‌ایم، گفت:اگر می‌خواهیم تاب آوری افزایش یابد باید مردم را به احداث این سازه‌ها تشویق کنیم. سدسازی و بندسازی اگرچه در مدیریت سیلاب موثر است، اما عملیات محلی و بومی از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. اگر در این بخش به مردم آموزش داده شود، دولت وارد شود و کمک کند می‌توانیم تا حد زیادی این سیلاب‌ها را کنترل کنیم.
 
وی ادامه داد: ضمن اینکه عملیات آبخیزداری بسیار گسترده و متنوع است. تقویت پوشش گیاهی، عملیات سازه‌ای، بیولوژیکی و بیومکانیکی می‌تواند بسیار تاثیر گذار باشد.
  
این پژوهشگر حوزه آبخیزداری در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توان برای این بخش منابع مالی مستقل تامین کرد که وابستگی‌ها به دولت کاهش یابد؟ افزود: موسسات خیریه می‌تواند در این زمینه موثر باشند. سمن‌ها می‌توانند در این زمینه ورود کنند. یک فرد خیر شاید نداند عملیات آبخیزداری و احداث سازه‌­های آبخیزداری چقدر می‌تواند در نجات جان افراد و تامین آب شرب مردم موثر و حیاتی باشد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مدیر گروه خشکسالی و تغییر اقلیم : بارندگی‌ های شدید چند سال اخیر ناشی از تغییر اقلیم است / باید منتظر سیل ها و خشکسالی های بیشتری باشیم
  • باید منتظر سیل‌ها و خشکسالی‌های بیشتری باشیم
  • پربارش‌ترین مناطق استان سمنان در شبانه‌روز گذشته
  • رشد ۱۲درصدی بارش در لرستان/ ۷۴۶میلی‌متر در «شول‌آباد» ثبت شد
  • هشدار هواشناسی:  امروز جاده چالوس خطرناک است
  • هشدار هواشناسی به کشاورزان ۲۵ استان
  • هشدار هواشناسی به کشاورزان ۲۵ استان/ امروز جاده چالوس خطرناک است
  • بارندگی در خوزستان ادامه دارد
  • سهم ناچیز سدهای خراسان شمالی از بارش‌ها/ آب ذخیره کمتر شد
  • خسارت به ۳۵۰ خانواده در جریان بارش‌های اخیر